Няма скрити помещения в гробницата на египетския фараон Тутанкамон

...
  Няма скрити помещения в гробницата на египетския фараон Тутанкамон
Коментари Харесай

Разкриха нова тайна от гробницата на Тутанкамон

 

Няма скрити пространства в гробницата на египетския фараон Тутанкамон край Луксор. Сканирането с радар е направено от екип италиански археолози. То демонстрира, че в гробницата няма скрити камери, пхредаде Нова тв.

Телевизионният канал BBC News заяви, че египетските управляващи се отхвърлят да търсят загадка стая в гробницата на фараона Тутанкамон, в която съгласно тях е заровена мащехата му Нефертити, която е управлявала царството пред него.

Преди това, чиновници били подтикнати в търсенето от изследванията на английския археолог Николас Рийвс, който считал, че в фотосите на гробницата се виждат следи от преход към загадка камера. Така, локалните управляващи са смятали с 90% убеденост, че скоро ще намерят гроба на Нефертити.

Учените от Университета в Торино обаче още веднъж са създали обзор на гробницата на Тутанкамон и за следващ път не са разкрили никакви секрети стаи, ниши, камери. Длъжностните лица признали резултатите от техните проучвания за меродавни и се отхвърлят от спомагателни опити да намерят царицата в гробницата на сина й.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР